Poble Lliure (CUP) vol llistes unitàries de l’esquerra ‘indepe’ el 2019

El PDECat advoca per la fórmula conjunta per assegurar "el nombre més gran possible de governs sobiranistes als ajuntaments"
poble lliure
poble lliure

Poble Lliure, organització independentista integrada a la CUP, aposta perquè les esquerres independentistes impulsin “candidatures unitàries i republicanes” per a les eleccions municipals del 2019. El portaveu d’aquesta formació, Guillem Fuster, ha plantejat que aquestes llistes han de ser “un mur de contenció al feixisme” i han d’establir les bases “per a la construcció de la República Catalana”.

A més, Poble Lliure vol que les forces independentistes promoguin la creació d’un “Congrés Nacional del Poble Català”, ja que consideren que hi ha una “situació d’emergència nacional”. Advoca, de fet, per una direcció estratègica compartida pel sobiranisme.

Per la seva part, el PDECat pretén confluir sota la marca Junts per Catalunya sense renunciar a formar candidatures unitàries en municipis on “la disgregació de forces” els impedeix d’incidir en la governabilitat, com ara els de l’àrea metropolitana de Barcelona.

La decisió ha estat adoptada en una convenció intermunicipal celebrada a Castelldefels amb la intenció d’assegurar “el nombre més gran possible de governs sobiranistes als ajuntaments”, segons el manifest dels postconvergents.

L’alcaldable del PDECat a Barcelona, Neus Munté, s’ha mostrat oberta a la fórmula de la candidatura unitària i a incorporar independents a les llistes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides