Rivera vol fer fora del Congrés als nacionalistes

Vol fixar un mínim del 3% dels vots per entrar a la Cambra 
albert rivera cs 2017 atril
Albert Rivera

El president de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, ha proposat aquest dissabte en un nou acte de la plataforma Espanya Ciutadana una llei electoral en què els partits hagin d’obtenir un 3% del total nacional de vots per entrar al Congrés dels Diputats.

Aquesta barrera evitaria la presència dels partits nacionalistes a la cambra baixa: ERC, la força independentista que més vots i escons va obtenir en les últimes eleccions generals, no va aconseguir ni el 2,7% dels sufragis totals a Espanya.

Així ho ha indicat Rivera en el tancament del segon acte de la plataforma celebrat aquest dissabte a Màlaga capital, en què han participat també el Premi Nobel de Literatura, Mario Vargas Llosa, l’escriptora i investigadora andalusa María Elvira Roca, la magistrada María José Torres, l’empresari Kike Sarasola i l’entrenador de bàsquet i exseleccionador espanyol, Javier Imbroda.

“Necessitem una llei electoral que fixi un llindar del tres per cent del vot nacional perquè un partit tingui representació al Congrés; s’ha de protegir l’interès general”, ha destacat el líder de Cs.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides