Torra vol que el Rei es disculpi

El president considera que les paraules de Felip VI després de l'1-O van ser "parcials"
Quim Torra
Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha mostrat aquest divendres la seva intenció de plantejar al Rei Felip VI, quan tingui l’ocasió, que demani “disculpes” al poble de Catalunya pel seu discurs del 3 d’octubre, després del referèndum de l’1-O, en què va reclamar a l’Estat que assegurés l'”ordre constitucional” davant la “deslleialtat inadmissible” de Carles Puigdemont.

“Demanaré al Rei d’Espanya les seves paraules de disculpa al poble de Catalunya per un discurs que no hauria d’haver-se produït mai”, ha respost en durant una trobada amb empresaris a la Seu d’Urgell després de preguntar si preveu coincidir amb el Rei a la inauguració dels Jocs Mediterranis el 22 de juny a Tarragona.

Torra ha dit que el 3 d’octubre Felipe VI va fer “un discurs de banda, que la gran majoria del poble de Catalunya va rebre amb estupefacció. És un discurs pel qual encara el Rei d’Espanya no ha demanat disculpes al poble de Catalunya“.

Aquest malestar ha provocat que, segons algunes fonts, Torra estudiï no assistir a la inauguració dels Jocs Mediterranis si també ho fa Felip VI. Però des del Govern asseguren que encara no han abordat l’assumpte.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides