El Govern anuncia la reobertura de les ‘ambaixades’

Preveu reactivar la setmana que ve les dels EUA, el Regne Unit, Alemanya, Itàlia i Suïssa
Título de la imagen
Título de la imagen

La Generalitat prossegueix amb l’ofensiva per reactivar la seva diplomàcia després del pas del 155. El conseller d’Exteriors, Ernest Maragall, ha anunciat aquest dijous a Brussel·les la intenció del Govern de reobrir la pròxima setmana cinc de les polèmiques ‘ambaixades’ de la Generalitat clausurades amb la intervenció de l’autogovern.

La voluntat de l’Executiu de Quim Torra és reactivar les delegacions als Estats Units, el Regne Unit, Alemanya, Itàlia i Suïssa, segons ha explicat Maragall en una roda de premsa precisament a la delegació catalana a Brussel·les.

L’anunci arriba després que el Govern hagi paralitzat el desmantellament del Diplocat, executat també amb el 155.

Les delegacions que van tancar en virtut del 155 van ser les de París, Londres, Berlín, Viena, Washington, Roma, Lisboa i Copenhaguen, així com les obertes en una segona fase. Les sis primeres, de fet, existeixen de fa temps, mentre que el Govern va aprovar el juny de 2015 crear-ne tres de noves, a Lisboa, Rabat (Marroc) i Ciutat del Vaticà, per bé que tan sols s’havia impulsat la portuguesa, fins al moment de la intervenció de la Generalitat.

Així mateix, l’exconseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva -ara empresonat a Estremera-, va anunciar un any més tard que, a més d’aquestes tres, projectava set delegacions més per obrir abans del juny de 2017, tot i que ho condicionava a l’aprovació dels pressupostos del 2016, finalment tombats arran de la manca d’entesa amb la CUP.

Aquestes noves seus s’ubicaven a Dinamarca, Polònia, Suïssa, Croàcia, Corea del Sud, Mèxic i l’Argentina. Com que els comptes van caure, el Govern va crear per decret tan sols les quatre primeres delegacions, a Copenhaguen, Varsòvia, Ginebra i Zagreb, que estaven ja en marxa a finals de la legislatura passada.

El nou ministre d’Exteriors Josep Borrell ha admès que les delegacions catalanes “no es poden qüestionar” si no superen la Constitució.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides