Ferran López plega com a comissari en cap dels Mossos

Interior encara no ha anunciat qui serà el nou màxim responsable uniformat de la policia catalana
Título de la imagen
Título de la imagen

El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Ferran López, ha renunciat al càrrec aquest dijous com a màxim responsable uniformat del cos de la policia catalana.

Ferran López ha fet efectiva la seva renuncia davant el conseller d’Interior, Miquel Buch, qui ha acceptat la decisió del que durant els últims nou mesos ha estat al capdavant de la policia catalana, quan va substituir el major Josep Lluís Trapero, que va ser cessat en aplicació de l’article 155 de la Constitució.

El departament d’Interior encara no ha fet públic qui serà el nou responsable uniformat del cos de Mossos d’Esquadra, un cos que compta amb prop de 17.000 efectiu repartits per tot Catalunya.

En aquests moments, el comissari en cap de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial, Miquel Esquius, i al comissari cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central, Joan Carles Molinero, han estat designats per seguir dirigint ambdues àrees de comandament a l’espera que es decideixi si s’adopten mesures per reforçar i adequar l’àrea de la prefectura.

Interior ha informat que Ferran López va presentar la seva renúncia al càrrec al conseller Buch fa dies, justificant la seva decisió en el fet que quan a l’octubre va acceptar comandar els Mossos, ho va fer de forma “temporal i limitada” al període que s’obria amb la “nova dependència governativa”.

López va augmentar que ha renunciat a la prefectura de la policia catalana perquè la constitució del nou govern a Catalunya “posava fi” a la “temporalitat” que es va generar per l’aplicació del 155.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides