Quin nou motiu té la CUP per emprenyar-se amb el govern de Torra?

torra sanchez riera cup
torra sanchez riera cup

La injecció de 4,5 milions d’euros a Circuits de Catalunya SL, la societat que gestiona el Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló), on es disputen el Gran Premi d’Espanya de Fórmula 1 i el Gran Premi de Catalunya de Motociclisme.

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) d’aquest 14 de juny publica l’acord de govern que dóna llum verda a l’ampliació del capital social de Circuits de Catalunya SL -participada per la Generalitat-, així com a la modificació dels seus estatuts i a la subscripció i desemborsament del 100% de les noves participacions per part de l’Empresa de Promoció i Localització Industrial de Catalunya, SA (AVANÇSA).

El govern justifica la decisió per les “fortes tensions de tresoreria” que genera a Circuits de Catalunya SL el fet d’haver de pagar uns elevats costos (fees) per acollir la Fórmula 1 i el mundial de Moto GP. També esgrimeix que l’objecte social d’AVANÇSA és “la creació, l’organització, la gestió, l’administració i l’assessorament tècnic, administratiu i econòmic d’empreses; la participació en projectes de reconversió i reindustrialització d’empreses; el foment d’accions comunes entre empreses per a la millora d’estructures i organitzacions empresarials, i la realització d’estudis i desenvolupament de programes per a la promoció de la qualitat industrial”.

La CUP, que ara retreu a Quim Torra que encapçala un govern autonomista, va carregar contra l’executiu de Carles Puigdemont el 2016 perquè, durant la negociació pressupostària, va aprovar una ampliació de capital de 8 milions. Els cupaires també van retreure a l’executiu de Puigdemont que invertís 21 milions en el circuit i no en polítiques socials, i han advocat pel tancament d’una instal·lació deficitària des del 2009 adduint que “els suposats guanys” per al territori “no compensen gens ni mica” la inversió pública.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides