Puigdemont contra Pig Demont

L'expresident denuncia que una empresa de productes andalusos usa ofensivament el seu nom i la seva imatge
pig demont puigdemont
pig demont puigdemont

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha denunciat un empresari malagueny que comercialitza productes porcins, vins i formates per haver registrat la marca Pig Demont.

Segons ha explicat Jaume Alonso-Cuevillas, advocat de l’expresident, van impugnar davant l’Oficina Espanyola de Patents i Marques la denominació i el logo. Assegura que s’ha suspès l’ús de la marca després que la impugnació fos estimada, però el logo i la marca segueixen presents a Internet.

L’advocat de Puigdemont ha manifestat a TV3 que es tracta d’una ofensa i que Pig Demont explota les similituds fonètiques amb el cognom de l’expresident. També ha indicat que perseguiran “qualsevol tipus d’ofensa, vexació o burla” contra Puigdemont. Preguntat sobre quin delicte ha pogut cometre l’empresari, el lletrat ha respost que si digués la seva, possiblement cometria ell mateix un delicte.

En una entrevista concedida a la COPE, l’empresari que va registrar Pig Demont ha dit que no ha volgut reflectir la imatge de Puigdemont, que la seva pretensió era posar per nom “porc de mont” i, per bé que diu que es tracta d’“un projecte seriós des de l’humor”, nega tota intenció de molestar ningú.

Ha afegit, això sí, que si Puigdemont es veu reflectit en “la caricatura d’un porcí (…) potser és més problema d’ell que no meu”. “Aquest projecte neix del sentiment i de l’orgull de ser andalusos i espanyols”, explica al web de Pig Demont, que també comercialitza un vi escumós anomenat Rufián, com el diputat d’ERC, amb la descripció “variedad Charnego“.

Suport al sector porcí
L’expresident Puigdemont, per la seva part, ha expressat el seu suport al potent sector porcí català. En particular, va participar el febrer per videoconferència en la inauguració de la darrera edició de Fiporc, un esdeveniment organitzat a Riudellots de la Selva pel seu amic Josep Maria Matamala, un dels seus acompanyants en els seus viatges per Europa.

Puigdemont va lloar el sector, causant d’un gran impacte mediambiental, tot destacant la seva competitivitat, per bé que aquesta s’ha enfortit gràcies la precarització de les condicions laborals. En concret, pel fenomen de les falses cooperatives, que s’ha mirat de combatre amb un canvi de la llei catalana de cooperatives aprovat pel Parlament durant el mandat de Puigdemont. Alhora, l’Observatori Socioeconòmic d’Osona va alertar sobre els baixos salaris, les falses cooperatives i la concentració i la dependència del sector agroalimentari en aquesta comarca.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides