La Generalitat amplia la pròrroga a Iberpotash

L'empresa minera seguirà abocant al Cogulló un any més
Muntanya de runam salí al Cogulló
Muntanya de runam salí al Cogulló

El departament de Territori i Sostenibilitat concedeix a l’empresa Iberpotash una nova pròrroga d’un any per seguir amb l’activitat minera, que consisteix a extreure potassa i altres minerals.

Així, la muntanya de sal del Cogulló, a Sallent (Bages), seguirà acumulant la sal abocada per l’empresa minera Iberpotash, filial de la companyia israeliana ICL.

Aquesta activitat que deixa sal residual al Cogulló genera un problema mediambiental sobre el qual han alertat des d’activistes fins a la mateixa Unió Europea.

El 2014 el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va dictar que Iberpotash havia de deixar d’abocar residus, el que va provocar l’enfrontament entre veïns i activistes, d’una banda, i l’empresa i els sindicats per l’altra.

La sentència contemplava com a termini el mes de juny del 2017, i va ser ratificada pel Tribunal Suprem. Però la pressió dels sindicats va provocar que TSJC ampliés una moratòria d’un any amb opció a una ampliació d’un any més.

La Generalitat ha decidit ara concedir l’ampliació de la moratòria, argumentant la modificació urbanística que acaba el 30 de juny del 2019.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides