Nou operatiu anticorrupció pel cas Agissa

Les etapes com a alcaldes de Puigdemont i Torrent, investigades per malversació i prevaricació
torrent puigdemont brusseles
torrent puigdemont brusseles

L’etapa com a alcalde de Girona de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont està sent investigada per la presumpta comissió de delictes de malversació de fons públics i prevaricació arran de les irregularitats detectades amb relació a l’empresa mixta Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter (Agissa) entre els anys 1998 i 2013.

Aquest dimecres, la Guàrdia Civil s’ha presentat als ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià de Ter en la segona fase de les actuacions contra una presumpta trama delictiva i un suposat desviament que els investigadors xifren en 15 milions d’euros efectuat mitjançant irregularitats com el cobrament de serveis ficticis i factures inflades. 

Les indagacions de la Fiscalia Anticorrupció i el Jutjat d’Instrucció número 2 de Girona afecten no només l’etapa de Puigdemont com a alcalde (2011-2016), sinó també la de l’actual president del Parlament, Roger Torrent, al capdavant del consistori de Sarrià de Ter (2007-2018).

Anticorrupció ha comunicat que arran de les entrades i escorcolls del passat mes de setembre va accedir a “documentació de la qual s’infereix la possible comissió dels delictes de malversació, apropiació indeguda, prevaricació i falsedat en document mercantil per part dels qui van ser els responsables polítics” dels consistoris.

El cas, sorgit d’una denúncia presentada per la CUP l’any 2015 contra els directius d’Agissa, té el seu epicentre en la renovació del contracte de subministrament d’aigües d’aquesta societat. Els investigadors, particularment, volen aclarir l’origen dels diners amb què l’Ajuntament de Girona va adquirir el fons d’art Santos Torroella per 3,9 milions d’euros.

El presumpte frau pel qual es troba sota la lupa l’etapa de Puigdemont a l’alcaldia afecta també els mandats dels seus antecessors socialistes Anna Pagans i Joaquim Nadal.

Segons La Vanguardia, el nom de l’actual president de la Generalitat, Quim Torra, també apareix a la investigació vinculat amb el fons d’art Santos Torroella.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari