Bufetades al PSC per marxar a Madrid amb Meritxell Batet

Meritxell Batet
Meritxell Batet

La nova ministra de Política Territorial és la catalana Meritxell Batet. Pedro Sánchez va escollir una dirigent del PSC per liderar la cartera que haurà de portar la relació amb les comunitats autònomes i abordar la crisi territorial més gran que ha patit l’Estat en dècades. La notícia va agradar al socialisme en general i va ser ben rebuda en els cercles polítics i periodístics de Madrid. Però si en algun lloc va caure amb alegria desfermada, és al PSC.

L’alegria del nomenament, però, va donar pas a una allau de trucades, moviments de fils i despertar de contactes, i converses entre famílies. I és que els socialistes catalans saben que és molt difícil rascar un lloc a les institucions catalanes, almenys de moment i per uns anys, i també pensaven que seria igual de complicat fer-ho a Espanya; però el gir de Sánchez arribant a la Moncloa de carambola ha obert una porta i molta gent al PSC va voler treure la poteta i intentar aconseguir un alt càrrec al ministeri de Batet.

Però no hi ha tanta cadira per a tanta petició, i les bufetades han estat antològiques en alguns dels cercles més influents del PSC. Batet, però, ja tenia tot el ministeri pensat i, segons fonts socialistes, no ha cedit a ni una sola de les pressions rebudes. I és que, entre allò de “¿qué hay de lo mío?” i el “vols venir?” hi ha una diferència massa gran perquè puguin ser combinables.

(Visited 527 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari