El Suprem confirma la presó per Urdangarín

L'Audiència de Palma cita al marit de la Infanta Cristina, a Diego Torres i a Jaume Matas per aquest dimecres
Sense títol
Sense títol

La Sala Penal del Tribunal Suprem confirma la condemna de presó per a Iñaki Urdangarín que li va imposar l’Audiència de Palma de Mallorca el 17 de febrer del 2017, tot i que la rebaixa en cinc mesos.

L’Audiència balear va imposar al marit de la infanta Cristina de Borbó una pena de presó de sis anys i tres mesos pel conegut com a cas Nóos, ara el Suprem ha deixat la sentència en cinc anys i deu mesos.

La condemna contra l’exDuc de Palma ha estat adoptada per unanimitat del Suprem, i ara és l’Audiència de Palma la que ha de comunicar l’entrada a presó del cunyat del rei Felip VI.

Un cop el jutge comuniqui l’entrada d’Urdangarín a la presó, aquest disposaria d’entre deu i quinze dies per fer-la efectiva, i de no entrar a la presó voluntàriament, el jutge dictaria una ordre de cerca i captura contra ell.

Amb aquest panorama, el marit de la infanta Cristina encara pot demanar un indult, petició que li permetria guanyar temps, ja que li donaria l’opció a sol·licitar la suspensió de la pena.

Urdangarín també pot demanar l’empara al Tribunal Constitucional, però es dona la circumstància que aquest òrgan judicial no acostuma a paralitzar les condemnes de presó superiors als cinc anys.

La Secció Primera de l’Audiència Provincial de Balears ha citat per aquest dimecres Urdangarín, al seu soci Diego Torres i l’expresident de Balears, Jaume Matas, també condemnats, perquè compareguin davant el tribunal per lliurar-los el manament de presó.

El Tribunal Suprem també ha rebaixat la quantitat que Cristina de Borbó ha de retornar com a partícip a títol lucratiu de 265.000 euros a 128.000 euros, quantitat de la qual va gaudir per malversació de cabals públics comesa pel seu marit, però no pels delictes fiscals d’Urdangarín, qui haurà de pagar la quantitat en la seva integritat.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari