Domènech vol l’acostament dels presos

El president Torra s'ha reunit aquest matí amb els Comuns i a la tarda amb la CUP i el PP
Xavier Domènech
Xavier Domènech

El president Quim Torra ha reprès avui la ronda de contactes amb els grups del Parlament, que va obrir divendres amb Miquel Iceta. Aquest matí s’ha reunit durant més d’una hora amb el líder dels comuns, Xavier Domènech. A la tarda, l’han visitat també el PP i la CUP. Quedarà pendent Inés Arrimadas, que s’ha negat a citar-se amb Torra a la Generalitat fins que no treguin la pancarta en suport als presos sobiranistes.

La situació dels presos ha estat un dels temes sobre els quals han parlat Torra i Domènech. Mentre el Govern català exigeix l’alliberament i de moment no vol parlar d’amnisties ni acostaments, el coordinador de Catalunya en Comú coincideix amb l’alcaldessa Ada Colau que l’acostament és “una de les peces claus en la distensió de la situació”.

Domènech també ha traslladat al president la necessitat de crear una taula per al diàleg amb una voluntat real per arribar a acords. També ha dit que som davant d’un nou escenari i que ara toca recuperar lleis socials suspeses pel Tribunal Constitucional.

La CUP exigeix una agenda “de trencament”
D’altra banda, a la tarda el president Torra ha rebut a Carles Riera i Natàlia Sànchez, diputats de la CUP, per abordar amb ells el rumb estratègic de la legislatura.

“La CUP considera que el temps polític per la retòrica i la batalla simbòlica s’ha acabat. És urgent que es passi de la retòrica a la materialització de polítiques republicanes reals”, ha indicat el diputat anticapitalista, que li ha plantejat a Torra la restitució de les lleis socials suspeses pel Tribunal Constitucional.

Riera ha arrencat lamentant les absències dels presos polítics i dels exiliats en aquesta trobada a Palau. “Treballarem incansablement fins que estiguin en llibertat”, ha ressaltat Riera. En aquest sentit, els anticapitalistes troben a faltar una agenda “de trencament amb l’Estat”. Per la seva banda, Torra ha traslladat a la CUP que iniciarà el procés constituent “com més aviat millor”.

Albiol vol que es retirin els símbols
Finalment, Torra s’ha reunit amb el líder del PP, Xavier García-Albiol. Ambdós polítics han evidenciat, una vegada més, el seu distanciament. Albiol, ha demanat a Torra que contribueixi a “destensar” la situació retirant símbols sobiranistes i li ha reclamat que acordi una “proposta de mínims” amb l’oposició a Catalunya abans de reunir amb el cap del Govern, Pedro Sánchez.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari