Espanya acollirà els 629 immigrants de l’Aquarius

El Port de València els rebrà després de la negativa d'Itàlia
mapa aquarius metges fronteres
mapa aquarius metges fronteres

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha donat instruccions perquè el Port de València aculli els 629 immigrants i refugiats que no han pogut entrar a Itàlia per la negativa del nou ministre de l’Interior, Matteo Salvini.

És la nostra obligació ajudar a evitar una catàstrofe humanitària i oferir un port segur a aquestes persones, complint d’aquesta manera amb les obligacions del Dret Internacional”, ha comunicat la Presidència del govern espanyol, que es coordinarà amb la Generalitat valenciana.

Aquests immigrants i refugiats, entre els quals més d’un centenar de menors no acompanyats, van ser rescatats per Metges Sense Fronteres i Sos Mediterranée i es troben a 35 milles nàutiques d’Itàlia, a 26 de Malta, i a més de 700 de València.

Periodistes espanyols que viatgen amb aquests migrants alerten que el menjar s’acabarà aviat. Sara Alonso, de Radio Nacional de España, ha escrit a Twitter, de fet, que trigarien dies a arribar a València.

“Victòria. 629 immigrants a bord del vaixell Aquarius en direcció a Espanya. Primer objectiu assolit”, ha reaccionat Matteo Salvini, a banda d’assegurar que la situació “s’ha resolt gràcies al bon cor del govern espanyol”.

Per la seva part, el primer ministre de Malta, Joseph Muscat, ha agraït la decisió a Pedro Sánchez i ha acusat Itàlia de trencar les lleis internacionals i d’haver provocar un enfrontament. “Malta enviarà provisions al vaixell”, ha assegurat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.