Quin nomenament de la Generalitat posa en guàrdia els corresponsals?

joan maria pique josep lluis trapero
joan maria pique josep lluis trapero

Joan Maria Piqué repetirà durant la presidència de Quim Torra com a director del Programa Internacional de Comunicació i Relacions Públiques “Eugeni Xammar”, una responsabilitat que va exercir amb Carles Puigdemont com a president.

Segons consta al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), per aquest càrrec “com a personal eventual del departament de la Presidència” li correspon una retribució de funcionari “del grup A, nivell de destinació 30, i complement específic de 39.699,12 euros anuals.

Es tracta d’una restitució controvertida des del punt de vista dels corresponsals que treballen per als mitjans de comunicació estrangers, alguns dels quals han denunciat públicament el tarannà de Piqué durant el procés.

En va quedar constància als darrers informes de Reporters sense Fronteres sobre Catalunya i l’any 2017, on es recollien testimonis de periodistes que lamentaven l’ús dels canals de comunicació habilitats als corresponsals per distribuir propaganda amb un “fort biaix polític”, així com advertiments i correccions.

“Han intentat imposar-me una visió fictícia del «poble català»”, ha assegurat sobre els responsables de comunicació de la Generalitat la corresponsal de Le Monde a Espanya, Sandrine Morel, en el seu llibre En el huracán catalán.

Dan Hancox (The Guardian), fart, havia dit d’ell el 2016 que “pensa que queixar-se diàriament sobre Ada Colau és una bona estratègia”, i va etzibar-li: “Per què no m’envies algunes notícies o anuncis del govern català en comptes de comportar-te com un trol de Twitter?”.

Joan Maria Piqué, paral·lelament, s’ha enganxat sovint amb periodistes espanyols amb la internacionalització i la permanència de Catalunya a la Unió Europea en cas de secessió com a rerefons. També se les va tenir amb Pablo Pérez, responsable d’estratègia digital i xarxes socials de la Comissió Europea.

Per la seva part, Henry de Laguérie, de la ràdio francesa Europe 1, el qui va revelar l’existència d’una llista de corresponsals classificats segons el seu suposat posicionament més o menys favorable a l’independentisme, ha fet una piulada irònica sobre el nomenament de Piqué: “De Barcelona a Madrid: alegria entre els corresponsals”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides