Site icon El Triangle

Interior investigarà el vídeo d’Estremera

Junqueras

Junqueras

Institucions Penitenciàries, secretaria dependent del Ministeri de l’Interior, ha obert una investigació per aclarir com s’han gravat les imatges de l’exvicepresident Oriol Junqueras i els exconsellers Raül Romeva i Joaquim Forn a l’interior de la presó d’Estremera.

La consellera de Justícia, Ester Capella, havia exigit aquest mateix dijous a Institucions Penitenciàries que indagués sobre l’assumpte en considerar que s’han vulnerat el “dret a la intimitat i a la pròpia imatge” dels empresonats. “I si cal, que s’assumeixin responsabilitats”, ha afegit Capella.

L’advocat de Junqueras i Romeva, Andreu Van den Eynde, ha explicat que tot i que el contingut de les imatges és irrellevant, el que ha dolgut, especialment a les famílies dels empresonats, és la vulneració del dret a la intimitat i a la pròpia imatge.

Per aquest motiu, el lletrat ha explicat que ahir va enviar un fax al director de la presó demanant-li que obrís una investigació i ha anunciat que denunciarà el cas davant Institucions Penitenciàries per evitar que pugui tornar a passar.

Van del Eynde ha considerat que la gravació s’ha realitzat per treure “un profit econòmic”i és probable que l’executor hagi estat un funcionari o un intern que hagi sortit de permís. “No crec que hagi estat una acció induïda, sinó algú que ha vist una oportunitat de negoci”, ha afegit.

 

Exit mobile version