Catalunya recupera el Govern

Els consellers de Torra han pres possessió dels seus càrrecs homenatjant l'anterior Executiu
Títol de la imatge
Títol de la imatge

La presa de possessió dels tretze nous consellers del Govern de Catalunya ha tingut lloc avui al Saló Sant Jordi de la Generalitat, amb els nous titulars de les conselleries i familiars, i presidit pel president Quim Torra.

La presa de possessió s’ha produït un dia després que el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) hagi publicat el Decret 3/2018 signat per Torra el 29 de maig, pel qual es nomena als membres del Govern.

L’acte, que ha comptat amb la presència dels expresidents Pasqual Maragall, José Montilla i Artur Mas, i un llaç groc en representació de Carles Puigdemont, ha reivindicat els polítics empresonats o fora del país, i ha comptat amb la presència destacada de familiars d’aquests polítics. En el seu parlament, el president Torra ha remarcat una vegada més que el seu objectiu és restituir el govern cessat.

Torra ha tornat a demanar diàleg, aquest cop al nou president del govern espanyol, Pedro Sánchez. I ha remarcat que “avui s’acaba l’article 155”.

Després de la presa de possessió el nou Govern s’ha reunit, ha estat la primera trobada oficial de l’Executiu després de l’aplicació el 27 d’octubre de 2017 de l’article 155 de la Constitució. L’última reunió formal del Consell Executiu va ser el 24 d’octubre de 2017, tres dies abans que el Parlament declarés la república i després el Govern espanyol suspengués l’autonomia.

El primer Govern després del 155 està format per Pere Aragonès (Vicepresidència i Economia); Elsa Artadi (Presidència i portaveu); Àngels Chacón (Empresa i Coneixement); Ernest Maragall (Acció Exterior); Miquel Buch (Interior); Josep Bargalló (Ensenyament); Alba Vergés (Salut); Damià Calvet (Territori i Sostenibilitat); Laura Borràs (Cultura); Ester Capella (Justícia); Chakir El Homrani (Treball, Afers Socials i Famílies); Jordi Puigneró (Polítiques Digitals i Administració Pública) i Teresa Jordà(Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació).

 

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari