Sánchez pren possessió i pensa en el nou govern

El president ha promès el càrrec en un acte a la Zarzuela
Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

El secretari general del PSOE i nou president espanyol, Pedro Sánchez, ha pres possessió del càrrec en un acte a La Zarzuela aquest dissabte davant el rei Felip VI.

Sánchez ha assumit el càrrec després que el monarca hagi signat el seu decret de nomenament, que ha aparegut publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

El president espanyol ha assumit el càrrec amb la tradicional promesa de complir i fer complir la Constitució amb un exemplar de la Carta Magna. També hi era present el fins ara president, Mariano Rajoy.

Ara, totes les mirades se centren en l’equip de ministres que pugui nomenar Sánchez en les pròximes hores. Entre les travesses, la majoria de diaris assenyalen que José Luis Ábalos serà l’home fort d’un govern que serà paritari.

Els diaris també coincideixen que Carmen Calvo tindrà un pes important. Altres noms que s’apunten són els de Margarita Robles, Adriana Lastre, Beatriz Corredor, Luz Martínez Seijo i Jordi Sevilla.

També es dona per fet que hi haurà algun membre del PSC al nou govern de Sánchez. Meritxell Batet és la que sona amb més força.

També es parla de Josep Borrell, que podria fer-se amb la cartera d’Economia, tot i que hi ha més noms que es postulen per aquest ministeri, com Anton Costas, l’expresident del Cercle d’Economia de Barcelona, o el secretari d’Estat d’Economia amb Zapatero, David Vergara. D’altres travesses assenyalen al líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta, al capdavant d’algun ministeri.

 

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari