La dimissió de Rajoy sobrevola el debat de la moció de censura

Sánchez li ho demana, Govern i PP ho neguen, i exministres com Fernández Díaz i Margallo deixen la porta oberta
Títol de la imatge
Títol de la imatge

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha garantit aquest dijous abans d’iniciar-se el debat de la moció de censura socialista a Rajoy que el president del Govern no dimitirà de cap de les maneres, tancant així la porta a una mesura que pogués fer malbé la moció i la derrota política del líder del PP. “Estic molt tranquil·la. Rajoy no dimitirà ni avui ni demà“, ha assegurat.

El mateix líder del PSOE, Pedro Sánchez, impulsor de la moció de censura, ha demanat en el seu entorn de defensa de la moció la seva dimissió del president Rajoy.

D’altra banda, l’exministre i diputat del PP, José Manuel García Margallo, ha considerat factible aquesta dimissió, no perquè tingui informació privilegiada sobre els plans del president, sinó perquè considera que és una via a tenir en compte. En aquest sentit, Margallo ha comentat que “l’opció no és en absolut descartable i no és la pitjor de totes les solucions”.

No és la primera vegada que l’exministre popular es refereix de forma crítica a la sentència de la Gürtel. Ja després de conèixer la sentència, va recomanar al seu partit fer “una parada en el camí i reflexionar”, i “fer el que calgui fer” per recuperar la confiança dels espanyols.

Més mesurat s’ha mostrat el també exministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, que ha assegurat en declaracions als mitjans que Rajoy, “sap molt bé el que ha de fer”. En ser preguntat directament sobre una possible dimissió, ha deixat la porta oberta: “Cada dia té el seu afany i cada cosa té el seu moment”, ha dit.

El diari alemany Der Spiegel fins i tot apunta qui podria substituir a Rajoy, en cas que aquest acabi dimitint, la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría.

 

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari