La Fiscalia vol que s’actuï contra l’ocupació “irregular” de l’espai públic

El nou tinent fiscal de Catalunya diu que estarà pendent dels actes "grollers, absolutament incompatibles amb la pacífica convivència que demana una societat democràtica"

Pedro Ariche, nou tinent fiscal de la Fiscalia Superior de Catalunya, demana als Mossos d'Esquadra que actuïn d'ofici contra els grups afins als independentistes que ocupin "irregularment" l'espai públic.

Ariche ha demanat l'actuació de la policia catalana per evitar aldarulls "indesitjables" a l'espai públic i que impedeixin "enfrontaments entre particulars", en clara referència per exemple a la col·locació de creus a les platges en defensa dels líders independentistes que es troben a la presó.

El nou tinent fiscal ha pres possessió aquest dilluns del càrrec davant dels màxims responsables uniformats del cos dels Mossos, entre els quals hi havia el cap de la policia catalana, Ferran López.

En aquest context, Ariche ha assegurat que la Fiscalia Superior de Catalunya estarà molt pendent dels actes "grollers, absolutament incompatibles amb la pacífica convivència que demana una societat democràtica".

El tinent fiscal ha afirmat que davant de fets com els descrits, la fiscalia donarà indicacions als cossos policials perquè aturin aquests actes i posin a disposició de la justícia els qui els provoquin.

Ariche ha afegit que darrerament hi ha hagut ciutadans que han patit "coaccionis, amenaces o rebuig públic", als quals ha dit que "no estan sols". El tinent fiscal és a partir d'avui el número dos del fiscal superior de Catalunya, Pedro Bañeres.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari