El TSJC no pot obligar Rajoy a publicar els nomenaments

El president Torra va demanar mesures cautelars per poder formar Govern
quim torra parlament

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya es desmarca de la petició de mesures cautelars i diu que no té competències per obligar el govern espanyol a publicar els noms dels consellers nomenats per Quim Torra. El tribunal dona ara deu dies a les parts perquè recorrin.

El president Torra voldria tenir govern a finals de setmana, però ara haurà de decidir els pròxims passos després de la decisió del TSJC.

El TSJC es desentén així del dictamen de la Comissió Jurídica Assessora sol·licitat per Torra la setmana passada, on es deia que l’Estat havia de permetre la publicació dels nomenaments al DOGC i avalava que els consellers absents podien prendre possessió del càrrec.

Immediatament després de rebre el dictamen, el president Torra va anunciar que demanaria mesures cautelars urgents i que no descartava emprendre accions legals davant el bloqueig del govern espanyol a la formació del govern de Catalunya.

Entre aquestes mesures, la Generalitat no descartava una querella contra Rajoy per prevaricació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari