Junqueras: “Ningú no és imprescindible”

El líder d'ERC vol un govern efectiu i assegura que la prioritat no pot ser restituir Puigdemont
Título de la imagen
Título de la imagen

“Aquí ningú no és imprescindible. Ara s’ha de governar”. En aquests termes s’expressa el líder d’ERC, Oriol Junqueras, en una entrevista a La Vanguardia. Junqueras, tancat a la presó d’Estremera, deixa clar que el més important “no és el qui, sinó el què”, i per això no ha optat a la seva restitució com a vicepresident, com sí que han fet altres consellers de Junts per Catalunya i Toni Comín.

Seguint aquesta mateixa idea, nega que l’objectiu de la legislatura sigui restituir l’expresident Carles Puigdemont: “l’objectiu supera de molt qualsevol nom i cognom. L’objectiu és el país”.

Sobre la investidura del president Quim Torra, Junqueras ha dit que no comparteix les polèmiques afirmacions de Torra en diversos articles i piulades. “A ERC, aquest debat està feliçment superat”, apunta, i reivindica la tasca feta pels republicans per “superar la dialèctica nacionalista”: “Volem guanyar un país sencer, no només una part”. Amb tot, ha desitjat sort a Torra i ha assegurat que al Govern tothom hi aportarà el seu granet de sorra.

El líder dels republicans descarta una hipotètica convocatòria d’eleccions coincidint amb el judici contra l’independentisme i les municipals. Junqueras recorda que la potestat de convocar eleccions és del president i ha advocat per “projectar estabilitat i no generar més inquietuds de les imprescindibles”. Això no obstant, ha assegurat que els republicans plantegen una legislatura estable de quatre anys.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides