Puigdemont es va reunir amb un empresari del 3%

L'agenda de l'empresari reflecteix una reunió al Parlament i un dinar amb l'expresident quan era alcalde de Girona
Título de la imagen
Título de la imagen

El jutge de l’Audiència Nacional, José de la Mata, assenyala a Carles Puigdemont en la seva època com a alcalde de Girona com un dels dirigents que es va reunir amb un empresari investigat per donar diners a CDC a canvi d’adjudicacions.

En un acte pel qual l’instructor cita diversos investigats una vegada assumida la causa procedent d’un Jutjat del Vendrell, el jutge detalla aquestes trobades, tal com apareixen en l’agenda del directiu d’Oproler, Josep Manel Bassols.

Segons explica en la resolució, aquest empresari mantenia contactes amb qui va ser director general de l’empresa pública municipal Bimsa, Ángel Sánchez Rubio, també investigat en la causa que analitza pagaments a Convergència a través de les fundacions vinculades al partit Catdem i Fòrum Barcelona a canvi de l’adjudicació d’obres.

Sánchez va ajudar Bassols a aconseguir adjudicacions. Entre els contactes que li va oferir va ser el de Puigdemont quan era alcalde de Girona. Segons explica la sentència, “Sánchez també ajuda a introduir a l’empresa Oproler en el sistema de contractació a l’Ajuntament de Girona”. Segons De la Mata, aquest fet queda corroborat en el part comercial que elabora Bassols el 29 de maig de 2013 on reflecteix aquest objectiu en una visita reunió a Bimsa-Ajuntament de Girona.

El resultat de la mateixa és segons relata De la Mata posteriorment un dinar el 5 de juny d’aquest mateix any amb el tinent alcalde de Barcelona, Antoni Vives, l’alcalde Puigdemont i el mateix Sánchez. L’objectiu de la mateixa és “seguir el tema”.

Prèviament a aquest menjar es corrobora que el 4 de juny Bassols es reuneix amb Sánchez per tal de preparar la visita de Girona. Sánchez es reuneix -segons recull el magistrat- amb Puigdemont i amb Bassols al Parlament amb l’objectiu de preparar un “nou plec i organització de licitacions”.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari