Torra escriu a Rajoy per desbloquejar el Govern

També torna a oferir-li una trobada per dialogar
quim torra parlament

Quim Torra ha enviat una carta a Mariano Rajoy on li demana que publiqui els nomenaments dels consellers al diari oficial.

El president li resumeix en la carta l’informe de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, que aquest divendres ha avalat el que demanava Torra: que el govern espanyol està obligat a publicar al DOGC el decret de nomenament que va signar la setmana passada. I li demana que ho faci immediatament i sense dilacions.

A la carta, Torra diu a Rajoy que la publicació del decret al DOGC és un acte degut, que no pot estar pendent de consideracions polítiques, ni tampoc els noms de qui seran al govern.

Li recorda que no han respost la carta que va enviar el secretari del govern preguntant quin problema jurídic hi veien per bloquejar-ho. I el president li adjunta un enllaç al dictamen de la Comissió Jurídica.

A més, li fa quatre ratlles de les seves conclusions: que el nomenament del govern no està sotmès al control del 155; que incomplirà la llei si ho denega; i també que cap norma no obliga els consellers nomenats a ser físicament a la presa de possessió. N’hi ha prou que consti de manera fefaent que tenen voluntat d’acceptar el càrrec i les obligacions que comporta.

Quim Torra acaba la carta a Rajoy reiterant que té plena voluntat de diàleg sincer, i que s’hauria de traduir en una primera reunió pròximament.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari