Quin altre aliat de Puigdemont cau en desgràcia?

karna laponia twitter
karna laponia twitter

Mikko Karna, l’amfitrió a Finlàndia de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, es quedarà sense escó. Aquest diputat del parlament finlandès no va ser triat directament, sinó que va ocupar l’escó que havia obtingut el 2015 Paavo Vayrynen, el qual havia renunciat a ell per ser diputat al Parlament Europeu.

Ara Vayrynen ha anunciat que tornarà el mes vinent a la política nacional i reclamarà el seu lloc com a representant de Lapònia al Parlament finlandès. Sembla que les normes emparen Vayrynen, però Karna, que es presenta com a defensor de Lapònia i de Catalunya, pretén plantar batalla als tribunals.

Els darrers mesos, amb relació al procés, Karna va demanar que Finlàndia no extradís Puigdemont assenyalant no rebria “un judici injust” i, per exercir pressió, va argumentar que, si ho feia, “no seria millor que la Gestapo de l’Alemanya nazi”. També plantejava que la FIFA exclogués la selecció espanyola de futbol del Mundial, que enguany es disputa a Rússia.

Aquest 14 de maig, Karna ha celebrat via Twitter la investidura de Quim Torra: “Enhorabona, 131è president de Catalunya, Quim Torra! Sé que compliràs amb els teus deures amb els catalans i la República amb tot el cor fins al retorn del president legítim a l’exili, Carles Puigdemont. T’ajudaré amb el que pugui. Visca Catalunya!”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides