La Fiscalia belga rebutja l’extradició dels exconsellers

El jutge aixecarà les mesures cautelars imposades a Comín, Serret i Puig
comin serret puig premsa maig 2018
comin serret puig premsa maig 2018

Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig no seran extradits. La justícia belga n’ha rebutjat la seva extradició després de les declaracions dels tres consellers cessats.

El jutge del Tribunal Suprem que va emetre l’euroordre, Pablo Llarena, va cometre un error en demanar l’ordre de detenció i lliurament: no va emetre una nova ordre de detenció a Espanya sinó que va basar l’euroordre en la mateixa que va enviar l’Audiència Nacional. I els delictes no es corresponen. Per aquest motiu, la fiscalia rebutja l’euroordre.

Comín s’ha mostrat molt satisfet amb la decisió de la justícia belga i demana a la justícia espanyola que deixi d’abusar del codi penal i les euroordres. “Ja n’hi ha prou. Això no ho fa una democràcia madura”, ha dit.

El jutge aixecarà les mesures cautelars a Comín, Serret i Puig, que fins ara no podien sortir de Bèlgica sense permís i havien de comunicar a la justícia un domicili fix.

Fonts fiscals han assenyalat que, a l’espera de conèixer en la seva integritat la decisió belga, si efectivament s’ha rebutjat l’euroordre per un defecte de forma, es pot sol·licitar de nou esmenant aquest error. Això suposaria començar des de zero el procediment

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides