Rajoy accepta reunir-se amb Torra

Això no obstant, el president espanyol recorda que el diàleg s'ha de produir "dins de la llei"
rajoy EU
rajoy EU

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha acceptat reunir-se amb el nou president de la Generalitat, Quim Torra, després que aquest hagi dit des de Berlín que enviarà una carta al seu homòleg espanyol perquè fixi “dia i hora” perquè els dos mandataris es trobin.

Rajoy ho ha comentat des de la capital búlgara de Sofia, on està de viatge oficial, però després d’assegurar que treballarà “per la concòrdia” ha recordat a Torra que qualsevol diàleg ha d’estar “dins de la llei”.

Rajoy, que no ha volgut parlar de línies vermelles, sí que ha subratllat que “a Catalunya només hi pot haver un president, una sola legalitat i unes úniques institucions que són les que marca la Constitució”.

El president també ha parlat de l’aplicació a Catalunya de l’article 155. El mandat aprovat pel Senat estableix que deixaria de tenir efecte tan aviat com hi hagués Govern. Rajoy ho ha confirmat, però en la reunió amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, han matisat que seguirà havent-hi un control de les finances i que es pot recuperar el 155 si fos necessari.

Aquest dijous està previst que Rajoy es reuneixi amb el màxim mandatari de Ciutadans, Albert Rivera, que s’ha mostrat partidari de seguir aplicant l’esmentat títol de la Carta Magna a Catalunya tenint en compte el perfil independentista de Torra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides