Torra demana a Rajoy que fixi “lloc, dia i hora”

Ho ha fet des de Berlín, a on ha viatjat per a reunir-se amb l'expresident Carles Puigdemont
Carles Puigdemont amb el president Quim Torra
Carles Puigdemont amb el president Quim Torra

El president electe de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha demanat al president espanyol, Mariano Rajoy, que el citi per dialogar com més aviat millor. Torra ho ha dit des de Berlín, on compareix aquest dimarts amb l’expresident Carles Puigdemont: “President Rajoy: marqui lloc, dia i hora. Que finalitzi la suspensió de l’autogovern de Catalunya”.

Torra ha assegurat que Puigdemont i els seus consellers van ser cessats il·legalment, i ha reclamat al govern espanyol que “respecti els resultats de les eleccions del 21D”. També ha reconegut que el president Rajoy no l’ha felicitat encara.

Després de la primera intervenció de Torra, feta en anglès, ha parlat Carles Puigdemont, també en anglès. Puigdemont ha assegurat que no es pot resoldre el conflicte polític en marxa “mitjançant els tribunals, els fiscals i la policia”, i ha afegit que “l’única eina necessària” és “la democràcia”.

Puigdemont ha elogiat Torra: “Catalunya està en molt bones mans, i aquesta setmana, els pròxims dies, hi haurà un nou govern fort per a una societat forta, i amb la responsabilitat d’iniciar immediatament la seva tasca. Hem de recuperar tots els danys causats pel 155″.

Puigdemont ha assegurat que el govern espanyol té “l’oportunitat de respectar els resultats de les urnes”, i que “l’única possibilitat de trobar una solució és reconèixer l’altre”.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides