Com s’autoretrata Núria de Gispert?

Núria de Gispert
Núria de Gispert

L’expresidenta del Parlament de Catalunya Núria de Gispert ha adornat les darreres hores la seva hiperventilada trajectòria a Twitter amb un efímer missatge que prova que s’ha empassat l’esquer d’un periodista de Libertad Digital, el diari de Federico Jiménez Losantos.

A propòsit de Quim Torra, el columnista José García Domínquez ha publicat un text titulat “La raza catalana” on filava conegudes referències racistes o denigrants fetes per personatges públics del calibre de l’expresident Jordi Pujol o l’expresident del Parlament Heribert Barrera, entre d’altres, però traduïdes al castellà i situant com a diana de les invectives els catalans.

Per exemple, hi ha un calc de les al·lusions de Josep Antoni Duran Lleida -quan era company de partit de De Gispert- als treballadors del camp andalusos, així com les referències a la “trista misèria cultural, mental, espiritual” de Pujol sobre els andalusos a finals dels anys 70, i els comentaris de Barrera sobre la capacitat intel·lectual dels negres dels EUA: “... nadie debería escandalizarse a estas alturas de que el cociente intelectual de los catalanes y las catalanas, al igual que ocurre con el de los negros y las negras en Estados Unidos en relación al de los blancos y las blancas, sea muy inferior al característico del resto de los habitantes de la Península Ibérica“.

El còmic Toni Albà se n’ha fet ressò. Una altra cara coneguda indignada és l’històric periodista de TV3 i professor universitari Enric Calpena, el qual ha dit: “És infecte, però molt significatiu. No ho sé si és delicte, però si és odi, sens dubte”.

De Gispert, per la seva part, ha esborrat un tuit on descrivia l’article d'”immund”. Però, sobretot, s’hi autoretratava perquè afegia: “No té salvació. Escrit des de la ràbia als catalans, fa una descripció que per la desgràcia d’ell mateix, sembla que parli dels espanyols. És una llàstima tenir persones que destil·lin aquest odi“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides