Hisenda continuarà controlant els comptes de la Generalitat

El delegat Millo garanteix el final del 155 si es forma un Govern "d'acord amb la llei"
Enric Millo, delegat del govern
Enric Millo, delegat del govern

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, explicava en una entrevista a 8TV que “les mesures de control de despeses i tresoreria que Hisenda ja exercia sobre la Generalitat abans del 155 no s’aixecaran perquè són mesures que el Govern espanyol pot mantenir”.

Pel que fa a l’article 155, tot i les veus que reclamen la prolongació, Millo garanteix el seu final “tan aviat es formi un Govern d’acord amb la llei i la Constitució”.

Això no obstant, el mateix president del Govern, Mariano Rajoy, s’ha compromès amb Sánchez i Rivera a reactivar l’esmentat títol de la Carta Magna a la primera il·legalitat del futurible Executiu.

D’altra banda, ha transcendit que JxCat valora la possibilitat de nomenar consellers als titulars que van ser destituïts a l’empara del mateix 155 i desitgin tornar a les seves carteres, com és el cas de Jordi Turull i Josep Rull –a la presó– i Lluís Puig –a Bèlgica. “Espero que no es plantegi aquesta opció, perquè no té cap sentit, no crec que a cap govern li convingui”, ha advertit Millo, que també ha avançat que en cas de ser així ho estudiaran: “S’haurà de veure si jurídicament respon a la legalitat”.

Millo també s’ha referit al primer acte de Torra com a president electe, aquest dimarts, quan viatja a Berlín per reunir-se amb el seu predecessor en el càrrec, Carles Puigdemont: “És una mala manera de començar”, ha advertit. “Espero que es pagui el viatge de la seva butxaca”, ha reblat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides