Torra diu ara que les piulades anaven contra “el govern de l’Estat”

El candidat a la investidura disculpa els seus articles esgrimint que el periodisme requereix "intensitat"
quim torra segon debat investidura
quim torra segon debat investidura

“Me’n penedeixo i no tornarà a passar”. Amb aquestes paraules, semblants a les de la famosa compareixença de Joan Carles I després de la seva cacera a l’Àfrica, ha reiterat Quim Torra les disculpes pels seus tuits i articles contra “els espanyols” i els castellanoparlants a Catalunya.

A diferència de l’anterior cap d’Estat, el qui va abdicar després d’admetre que “m’he equivocat”, el candidat que la majoria parlamentària independentista investeix com a 131è president de la Generalitat aquest dilluns ha donat a entendre que els equivocats són els altres pel que fa a la interpretació dels seus controvertits missatges de Twitter.

En concret, Torra ha dit que lamenta si han ofès algú les “piulades tretes de context” que assegura que adreçava “al govern de l’Estat” -i no “als espanyols”, com literalment va escriure-. Pel que fa als seus articles, s’ha excusat esgrimint la “intensitat” que considera que requereix el periodisme.

“No volem una Catalunya uniforme”, ha afirmat el candidat, que també s’ha compromès amb fer una república per als 7,5 milions d’habitants de Catalunya. “Amb la república ningú no ha de renunciar a res, tindrem un país millor per a tothom, voti el que voti, pensi el que pensi”, assegura.

D’altra banda, s’ha compromès a revertir la privatització d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL), la gran operació d’aquesta naturalesa del govern d’Artur Mas, tombada per la justícia. També ha picat l’ullet a la situació del major dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero quan ha anunciat que revertiran “el dany” que assegura que ha causat als Mossos l’aplicació de l’article 155.

A més, ha manifestat que “Catalunya ha de treballar per una escrupolosa separació de poders“, per bé que pretén reprendre el fil de la Llei de Transitorietat, la qual establia un disseny transitori sense separació dels poders executiu i judicial.

A banda de descriure la situació dels catalans com la d’un “poble subordinat”, ha expressat que també “la llibertat té nom de república” pel “poble espanyol”. “República catalana i república espanyola”, ha especificat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides