La CUP s’abstindrà i Torra serà elegit president

Així ho han decidit en assemblea els militants de la formació
carles riera cup canutazo
carles riera cup canutazo

El Consell Polític Extraordinari de la CUP ha decidit mantenir les quatre abstencions a la investidura de Quim Torra i posicionar-se a l’oposició.

L’abstenció ha estat l’opció guanyadora en la votació interna del consell polític de la CUP celebrat a Cervera, i és imprescindible perquè demà sigui investit Torra per majoria simple, juntament amb els vots favorables de JxCat i ERC i els negatius de la resta de grups (Ciutadans, PSC-Units, Catalunya A Comú-Podem i PPC).

La CUP ha reiterat que la proposta de programa de govern de JxCat i ERC no avança en la construcció de mesures republicanes ni socials, que responguin als drets i necessitats de la classe treballadora i de la resta de classes populars.

Per aquest motiu i davant del gir autonomista dels partits independentistes, l’organització ha decidit assumir un rol d’oposició activa, treballant, dins i fora de les institucions, per a generar un nou cicle del moviment independentista.

En aquest sentit i davant d’un moment complex, marcat per “la repressió i la vulneració de drets polítics i civils per part de l’Estat espanyol”, la CUP no bloquejarà la formació d’un nou govern, mantenint les seves quatre abstencions, sense garantir-ne la governabilitat, fent una oposició activa durant l’actual legislatura.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides