Quim Torra perd el primer ‘round’

La investidura del candidat de JxCat perd la primera sessió a l'espera del que decidirà la CUP demà
Quim Torra, debat investidura
Quim Torra, debat investidura

Com s’havia anunciat, la CUP s’ha abstingut i els vots favorables de JxCat i ERC no han estat suficients per investir Quim Torra, que no ha obtingut la majoria absoluta que marca el reglament en la primera sessió i que, així, haurà d’esperar a dilluns, en què se celebrarà la segona sessió i la investidura es decidirà definitivament.

Mentrestant, la CUP ha convocat per demà un Consell Polític extraordinari per fixar el sentit del vot dels seus quatre diputats en la investidura de Quim Torra.

Les territorials del Baix Llobregat, el Barcelonès i Tarragona han forçat la reunió i han demanat que es replantegi la decisió d’abstenir-se que permetria investir, en segona volta, el diputat de JxCat com a president de la Generalitat.

En cas que la CUP decideixi finalment votar “no” en la segona votació, Quim Torra no obtindria prou vots perquè l’investissin. JxCat i ERC sumarien 66 vots, mentre que Cs, el PPC, el PSC, els comuns i la CUP n’obtindrien 69 i, per tant, Torra no seria elegit president. Amb una abstensió en tindria prou per ser elegit president.

Fins ara els cupaires s’havien mantingut en una abstenció per a tots els candidats que no fossin Puigdemont mentre no se’ls posés sobre la taula un programa de govern “rupturista i republicà”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides