Torra reivindica Puigdemont i anuncia que farà república

El candidat se sotmet aquesta tarda a una primera votació que, previsiblement, perdrà
Discurs investidura Quim Torra
Discurs investidura Quim Torra

En el discurs d’investidura, el candidat de JxCat a la presidència de la Generalitat, Quim Torra, es marca com a objectius del seu mandat treballar perquè Carles Puigdemont, al qual ha considerat el “president legítim”, sigui finalment investit, “restaurar les institucions” i “treballar per la república”.

Així ho ha expressat en un discurs d’investidura en què, amb un clar programa de continuïtat amb el projecte independentista, ha ofert a més diàleg al president del Govern, Mariano Rajoy, i el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker.

Torra ha iniciat el seu discurs subratllant que ell no hauria de ser el candidat a la presidència. “Jo no hauria d’estar avui aquí”, ha sentenciat. Ha afegit que considera Puigdemont “el nostre president” i que serà “lleial” al “mandat de l’1-O”. Però ha justificat que finalment hagi acceptat el repte perquè la millor manera, ha dit, de “refer el nostre país de l’atac del 155” és “fer Govern”.

Entre altres accions de govern, Torra ha anunciat que nomenarà un comissionat per avaluar el, a parer seu, dany causat per l’aplicació de l’article 155. També ha anunciat que retirarà la “ignominiosa demanda” contra els impulsors del 9-N per part de la Generalitat aprofitant el 155.

“Volem un país on ningú quedi enrere, que situï la persona al centre, l’Estat espanyol ens condemna a la residualització”, ha afirmat, abans de censurar el recurs de l’Estat contra lleis aprovades pel Parlament en matèria social, d’habitatge, etc. “Han portat al límit l’Estat del benestar”, ha dit abans d’anunciar que intentaran recuperar les lleis recorregudes.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides