Exculpats els clients del frau dels cotxes importats

        
Título de la imagen
Título de la imagen

La quarantena de ciutadans estrangers que havien estat acusats inicialment de ser còmplices en el frau de l’empresa Carimportspain han quedat exclosos de la causa judicial, segons ha pogut saber EL TRIANGLE de fonts jurídiques. Aquesta empresa, que operava des de L’Ametlla de Mar i Marbella, estava especialitzada en la tramitació de la importació, matriculació i legalització de cotxes de persones de nacionalitat estrangera que volien fixar la seva residència a Espanya.

L’any 2014, una operació endegada per la Policia Nacional de Tortosa i el Servei de Vigilància Duanera va desmantellar aquesta empresa, que estava dirigida pels ciutadans britànics Christopher Dann, Jacqueline Frances Dann i Michael Douglas Maxson. En el decurs de les investigacions es va poder determinar que Carimportspain havia falsificat nombrosa documentació (baixes consulars, certificats d’empadronament, altes de NIE…) per poder eludir el pagament dels impostos que graven la importació de vehicles, fonamentalment l’IVA i l’Impost especial de determinats mitjans de transport (IEDMT). En total, segons estimacions policials, aquest frau podria pujar a més d’un milió d’euros entre els anys 2009 i 2013.

En un principi, els investigadors van sospitar que molts clients de Carimportspain podrien estar conxorxats amb els directius de l’empresa per cometre aquest frau i se’ls va acusar de contraban de vehicles. Però l’Audiència de Barcelona no ha trobat prou consistent aquesta imputació i se’ls ha exclòs de la causa penal, que continua la seva tramitació contra els tres responsables de l’empresa.

Amb la falsificació de la documentació i l’elusió del pagament de l’IVA i l’IEDMT, Carimportsapain podia oferir uns preus molt per sota del mercat als estrangers que volien fixar la seva residència a Espanya i regularitzar aquí els seus cotxes particulars. Ara s’ha determinat que els clients eren aliens a aquesta operativa fraudulenta i que si van contractar els serveis de Carimportspain va ser per les tarifes competitives que anunciava a través d’Internet. Mentre va estar operativa, aquesta empresa va realitzar unes 400 importacions de vehicles, en especial de ciutadans de la Unió Europea i del Regne Unit, però també dels Estats Units.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides