Rajoy avisa que el 155 “és un precedent”

El president del govern central diu a Quim Torra que l'Estat no el deixarà estar al marge de la llei
rajoy consell ministres 11-10-17
rajoy consell ministres 11-10-17

El president del govern central, Mariano Rajoy, ha afirmat que “el 155 ja no és un article de la Constitució, és un precedent i un procediment que quedarà per al futur si fos necessari” per afegir que “i jo espero que no torni a ser necessari”.

Mariano Rajoy ha llençat aquest advertiment de manera indirecta al candidat a la investidura a la presidència de la Generalitat, Quim Torra, en el qual li deixa clar que no li permetran actuar fira del marc legal.

De fet, Rajoy ha dit que “ara els independentistes han comprovat que la primera obligació dels dirigents és respectar la llei” en referència a les causes penals obertes contra els líders independentistes, assegurant que “a Espanya es poden defensar totes les idees però dins de la llei, perquè si no es trenca la convivència i la civilització”.

El president Rajoy ha fet aquestes declaracions en el decurs de la commemoració del 150 aniversari del naixement del Diario de Cádiz. Rajoy ha dit que el seu executiu ha sabut respondre al full de ruta independentista al que ha definit com el més gran “atac a la nostra sobirania nacional”.

En aquest context, Mariano Rajoy ha dit que “és necessari que el Parlament triï a un president legal, que es posi en el seu lloc i governi amb normalitat” afegint que “és necessari imposar la sensatesa, el sentit comú i la legalitat”.

Rajoy ha reblat que “cal seguir parlant”, i ha insistit en el fet que “fa falta un president de la Generalitat que tregui Catalunya de l’excepcionalitat”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides