El PP i Arran coincideixen contra la investidura de Torra

Els populars demanen al Constitucional que prohibeixi votar Puigdemont i Comín, i Arran demana a la CUP el vot en contra en la investidura
Xavier García Albiol
Xavier García Albiol

El PP ha demanat al Tribunal Constitucional que prohibeixi el vot delegat de Carles Puigdemont i Antoni Comín en una mesura cautelar urgent, tal com consta en un escrit al qual ha tingut accés l’Agència EFE.

D’aquesta manera, els populars volen impedir que els vots de l’expresident de la Generalitat i de l’exconseller de Sanitat puguin servir per investir Quim Torra en el ple el Parlament que comença aquest dissabte.

El PP argumenta que el TC ja va decidir admetre a tràmit el seu recurs contra el vot delegat dels dos diputats de JxCat fugits de la justícia espanyola, tot i que el Constitucional no va prendre mesures cautelars.

Al PP considera que cal suspendre els acords de la Mesa de la cambra catalana en referència al vot delegat perquè si no podria aprovar-se una investidura “nul·la de ple dret” per haver-se fet amb “vots il·lícits”.

A l’altre costat de l’arc polític, l’organització juvenil Arran, ubicada dins l’òrbita de la CUP, també es mostra absolutament contraria al fet que Quim Torra acabi sent investit nou president de la Generalitat.

En el seu compte de Twitter, Aran diu que: “la investidura de Quim Torra no serveix per mantenir l’embat (obediència a l’Estat), ni per sumar, ni per trencar identitarismes, ni mostra la correlació de forces dins de l’independentisme. És una mala opció a nivell tàctic i estratègic”.

Es dona la circumstància que la CUP s’ha vist obligada a convocar un consell polític d’urgència després que tres assemblees territorials han demanat la celebració d’aquest òrgan del partit per estar en contra que la formació s’abstingui en la votació a Torra, considerant que cal votar en contra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides