La CUP dubta entre l’abstenció o el “no”

Ha convocat un Consell Polític per decidir-ho i, si finalment es decanta pel vot negatiu, Torra no serà investit
Carles Riera CUP
Carles Riera CUP

La CUP ha convocat un Consell Polític extraordinari per fixar el sentit del vot dels seus quatre diputats en la investidura de Quim Torra. Les territorials del Baix Llobregat, el Barcelonès i Tarragona han forçat la reunió i han demanat que es replantegi la decisió d’abstenir-se que permetria investir, en segona volta, el diputat de JxCat com a president de la Generalitat. Si tres territorials ho demanen, el Consell Polític s’ha de convocar.

En cas que la CUP decideixi finalment votar “no” també en la segona votació, Quim Torra no obtindria prou vots perquè l’investissin. JxCat i ERC sumarien 66 vots, mentre que Cs, el PPC, el PSC, els comuns i la CUP n’obtindrien 69.

El Consell Polític i la reunió del Grup d’Acció Parlamentari encara no tenen data fixada. El ple d’investidura començarà aquest dissabte, a les 12 h, i la segona votació serà dilluns.

Fins ara els cupaires s’havien mantingut en una abstenció per a tots els candidats que no fossin Carles Puigdemont mentre no se’ls posés sobre la taula un programa de govern “rupturista i republicà”. Això no obstant, la tria de Puigdemont no sembla convèncer a molts cupaires.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides