L’Audiència Nacional cita els quatre acompanyants de Puigdemont

El jutge De Egea els hi prendrà declaració com a investigats per un delicte d'encobriment
Título de la imagen
Título de la imagen

El jutge de l’Audiència Nacional, Diego de Egea, ha cridat a declarar els quatre acompanyants de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, en el seu viatja en cotxe de Finlàndia a Bèlgica i que va acabar amb la detenció de l’expresident a Alemanya.

El jutge De Egea ha citat pel pròxim 29 de maig els dos conductors, tots dos Mossos d’Esquadra, a l’amic de Puigdemont i l’empresari Josep Maria Matamala i l’historiador i professor de la Universitat de Barcelona, Josep Lluis Alay Rodríguez.

Els quatre acompanyaven Puigdemont quan aquest va ser detingut per la policia alemanya perquè hi havia una euroordre de detenció contra l’expresident dictada pel jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena.

El jutge del Suprem havia dictat l’euroordre de detenció després de dictar l’ordre de processament contra Puigdemont pels delictes de rebel·lió i malversació de cabals públics, per l’organització de la consulta independentista de l’1-O.

També la Conselleria d’Interior de la Generalitat va obrir una investigació interna contra els dos agents dels Mossos que viatjaven amb Puigdemont, ja que tot i estar fora de servei sabien que hi havia una ordre de detenció contra l’expresident català.

Josep Maria Matalama és un empresari que va ser regidor de l’ajuntament de Girona des del 1987 al 1995, i que ha estat permanentment al costat de Puigdemont des que aquest va fugir de la justícia espanyola.

El quart acompanyant de Puigdemont va ser Josep Lluis Alay Rodríguez, professor universitari i historiador especialitzat en el Tibet per la Universitat de Barcelona, qui també ostenta el càrrec de comissionat de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona. En principi constava que Alay havia anat al nord d’Europa aquells dies per un viatge cultural de la Diputació de Barcelona.

Tret de Matamala que es va quedar a l’estranger, els altres tres acompanyants de Puigdemont van ser detinguts per la policia quan van tornar a Espanya, tot i que van ser posats posteriorment en llibertat.

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, va encarregar un informe quan es va conèixer el cas i la detenció de l’Alay, però aquest informe va concloure que l’objectiu del viatge en el qual finalment va ser detingut Carles Puigdemont era eminentment cultural.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides