El Constitucional tanca la via Puigdemont

El TC ha admès a tràmit el recurs del govern central contra la Llei de la presidència
Tribunal Constitucional
Tribunal Constitucional

El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit el recurs del govern central contra la reforma de la Llei de la presidència de la Generalitat i del Govern que van aprovar els grups independentistes la setmana passada al Parlament de Catalunya.

La llei queda suspesa cautelarment pel fet que el recurs ha estat presentat pel govern central, cosa que tanca la possibilitat que Carles Puigdemont sigui investit a distància com a president de la Generalitat.

De fet, el TC ha advertit al president de la cambra catalana, Roger Torrent, i a la resta de membres de la Mesa que incorrerien en un delicte de desobediència si tiren endavant amb la investidura de Puigdemont, cosa que Torrent ja ha descartat.

D’aquesta manera, el Constitucional ha donat llum verda al recurs aprovat aquest matí en el Consell de Ministres en una reunió extraordinària, després que el Consell d’Estat dictaminés a favor del recurs malgrat que el seu posicionament no és vinculant.

En aquestes circumstàncies, Carles Puigdemont haurà de posar el nom sobre la taula d’un nou candidat a la investidura, una decisió que es preveu serà en breu, ja que s’especula que s’intentarà investir nou president català la setmana vinent.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides