Rajoy frena la via Puigdemont

El Consell de Ministre recorre la llei de la presidència, que quedarà suspesa quan el TC l'admeti a tràmit
rajoy congreso 9-5-2018
rajoy congreso 9-5-2018

Com s’havia anunciat, el Consell de Ministres ha aprovat avui en una reunió extraordinària recórrer la reforma de la llei de la presidència al Tribunal Constitucional, i evitar així una investidura a distància de Carles Puigdemont. Ho ha anunciat el portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, acaba la reunió extraordinària.

El recurs d’aquesta reforma ha estat l’únic punt del dia de la reunió de l’executiu espanyol, després que aquest dilluns el Consell d’Estat en fes un informe favorable.

La reforma de la llei de la presidència ja està publicada al DOGC, el Diari Oficial de la Generalitat, i firmada pel mateix Rajoy en aplicació del 155. Aquest era el pas previ a la seva impugnació davant del TC.

En l’informe del Consell d’Estat, que no és vinculant, l’organisme assegurava que la reforma aprovada pel Parlament divendres passat vulnera la Constitució, l’Estatut i el Reglament del Parlament, ja que la investidura del president de la Generalitat té caràcter “personal i presencial”.

Quan el Constitucional admeti a tràmit el recurs, la norma quedarà automàticament suspesa. El ple d’aquest tribunal està reunit des d’aquest dimarts i durarà fins aquest dijous.

Tot plegat activa el pla ‘D’.JxCat ha de proposar un nou candidat o candidata perquè ja no es pot investir Carles Puigdemont a distància.

 

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari