Rivera vol que Rajoy sigui més dur amb el procés català

El líder de Cs està disposat a retirar-li el suport si no vigila de més a prop el que passa a Catalunya
Título de la imagen
Título de la imagen

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, avui ha fet un pas endavant en l’espiral competitiu per veure qui és més dur amb el procés, condicionant el suport a l’Executiu a què el president Mariano Rajoy “vigili de més a prop el que passa a Catalunya”.

Si no ho fa, ha dit Rivera, Ciutadans deixarà de recolzar-lo. Rajoy li ha respost que és un oportunista, concretament li ha dit “aprovechategui”, i li ha demanat que es comporti “com el PSOE”.

Rivera ha aprofitat la seva intervenció en la sessió de control per preguntar-li a Rajoy per un assumpte “més seriós i més greu que les cremes” que va intentar robar el 2011 en un supermercat la dimitida presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes. “Per què el Govern no ha recorregut encara davant del Tribunal Constitucional el vot delegat al Parlament de diputats pròfugs de la justícia?”, li ha preguntat el líder de Ciutadans, en referència a la capacitat de l’expresident Carles Puigdemont i del diputat d’ERC Toni Comín per votar a distància.

“No té cap sentit que dos senyors que estan fugits de la justícia tinguin un privilegi que no tenen els diputats d’aquesta Cambra. Actuï i recorri davant el Tribunal Constitucional. Si no ho fa, no podrà comptar amb el nostre suport per aplicar la Constitució a Catalunya”, ha afegit Rivera.

El vot delegat de Puigdemont i Comín ja ha estat objecte de recursos d’empara davant del TC. Tant el grup de Ciutadans com el del PPC han fet aquest pas. Els magistrats han admès a tràmit la iniciativa, si bé han rebutjat dictar mesures cautelars, mantenint de moment el dret de Puigdemont i Comín.

El president Rajoy ha recordat primer que l’Executiu ha presentat davant del TC “25 recursos per actuacions relacionades amb l’anomenat ‘Procés'”. També ha posat com a exemple la reunió extraordinària que aquest dimecres farà el Consell de Ministres per recórrer la investidura a distància de Puigdemont.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides