Els nous senadors d’ERC acaten però demanen la llibertat dels presos

El president del Senat obliga Mirella Cortès a fer la promesa en castellà
Mirella Cortès
Mirella Cortès

Els dos nous senadors d’ERC per designació autonòmica han pres possessió del càrrec després d’acatar “per imperatiu legal” la Constitució, però aprofitant per demanar “la llibertat dels presos polítics”, tot lluint samarretes grogues amb el lema “free Junqueras”.

Mirella Cortès i Bernat Picornell han ocupat el seu escó al Senat després d’acatar la Carta Magna, primer en català i després en castellà. De fet, en el cas de Cortès, el president del Senat, Pío García-Escudero, ha demanat fins a tres vegades que també ho havia de fer en castellà, petició a la qual la nova senadora d’ERC ha acabat cedint.

En la fórmula utilitzada per la senadora republicana ha dit que acataven la Constitució per “l’alliberament dels presos polítics, pel retorn dels exiliats i fins a la consolidació de la República catalana, prometo per imperatiu legal”.

Bernat Picornell ha assumit el càrrec de senador “fins a la consolidació de la República catalana” i pels “presos polítics” i “exiliats”.

Els senadors del PDECat, Josep Lluís Cleries i Marta Pascal, alhora coordinadora general de la formació, també han pres possessió del càrrec aquest dimarts però ho han fet davant un notari.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides