25 mossos, interrogats per l’espionatge a altres policies l’1-O

En el punt de mira, els responsables d'un operatiu dirigit a efectius de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil
Ferran López, amb Trapero a l'Audiència
Ferran López, amb Trapero a l'Audiència

La Policia Nacional ha endegat una ronda d’interrogatoris els darrers dies amb l’objectiu de saber qui va ordenar a agents dels Mossos d’Esquadra espiar coordinadament els de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil durant l’1-O, publica El Mundo.

Segons la mateixa informació, les declaracions van començar el 27 d’abril i han comparegut com a testimonis 25 agents, els quals assenyalen una reunió de 400 comandaments dels Mossos on la direcció va comunicar directrius vagues que no incloïen aturar la votació.

Pel que fa a l’espionatge, els testimonis referits per El Mundo no l’associen a aquella reunió, sinó a les comunicacions durant l’1-O. Diuen que la informació sobre el posicionament d’agents desplegats per la Guàrdia Civil i la Policia Nacional va ser una constant.

Les declaracions d’aquests mossos tenen lloc després que la jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela hagi rebut informes policials sobre les comunicacions del centre de coordinació dels Mossos durant l’1-O. Un d’aquests informes, especifica El Mundo, reflecteix que la direcció dels Mossos va atorgar “atenció prioritària” als moviments de guàrdia civils i policies.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides