La CUP s’adona que els de Puigdemont són de dretes

carles riera tv3
carles riera tv3

Els de la CUP estan desubicats. Fa mesos que són els principals valedors de Carles Puigdemont com a candidat a la investidura com a president de la Generalitat. De fet, fins i tot ho són sovint més que JxCat. Defensen aferrissadament la figura de Puigdemont i repeteixen, una vegada i una altra, que no votaran a favor de cap altre diputat en una possible investidura al Parlament. És, tal com ells mateixos diuen, el seu candidat. Fer d’abanderat de Puigdemont d’aquesta manera, però, va topar fa uns dies amb la realitat política.

I és que semblava que el procés i el debat independentista estava fent oblidar a la CUP que ells són anticapitalistes, d’esquerra radical i antisistema, i que Carles Puigdemont és del PDECat. El partit de Puigdemont ha portat al Congrés dels Diputats un projecte de llei per
accelerar els desallotjaments de pisos ocupats i fer-los de manera exprés. La mesura ha estat defensada per tots els dirigents del PDECat, inclòs el mateix Puigdemont.

I a la CUP, la nova llei li ha semblat un autèntic atac als col·lectius que, com la PAH, ocupen habitatges buits per reubicar famílies desnonades pels seus deutes amb els bancs o perquè no poden pagar un lloguer a preu de mercat. El curtcircuit mental i polític que va patir la CUP va ser tal que va haver de sortir en roda de premsa a criticar la mesura del PDECat, tot avisant que aquest no és el camí que voldrien en la nova República catalana. Al PDECat, encara riuen de la reacció de la CUP i segueixen defensant la nova llei.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides