L’Audiència Nacional absol Espot per la xiulada del 2015

Destaca que la protesta, que troba incívica, no es va promoure amb expressions injurioses envers el rei d'Espanya
santiago espot tv3
santiago espot tv3

L’Audiència Nacional ha anul·lat la sentència que va condemnar Santiago Espot, president de l’entitat sobiranista Catalunya Acció, a pagar una multa de 7.500 euros com a culpable d’un delicte d’injúries a la Corona i d’ultratge a Espanya per l’organització d’una xiulada massiva al rei Felip VI durant la final de la Copa del Rei del 2015.

La resolució absolutòria coneguda aquest divendres, dictada arran de l’estimació del recurs d’apel·lació presentat per Espot, considera que la xiulada va constituir una reivindicació “incívica” de la causa independentista, però rebutja, basant-se en el contingut del manifest amb què es va cridar a fer-la, l’existència d’expressions injurioses o insultants contra el Rei i la institució que representa.

La primera sentència, del jutge José María Vázquez Honrubia, havia atribuït a Espot la planificació d’una ofensa al Rei sota l’aparença d’una reivindicació política. Per la seva part, l’Audiència Nacional, per bé que considera que els autors de la xiulada va protagonitzar “actes profundament reprovables”, també descarta l’ultratge a Espanya, que l’anterior sentència atribuïa a la xiulada a l’himne, perquè troba que això no encaixa en les previsions del Codi Penal.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides