El bloc ‘indepe’ aprova la Llei de presidència

La modificació permetria la investidura a distància de l'expresident Puigdemont
torrent costa parlament
torrent costa parlament

El ple del Parlament ha aprovat la modificació de la Llei de presidència en lectura única amb els vots del bloc independentista, format per JxCat, ERC i la CUP, i l’oposició de Ciutadans, el PSC, Catalunya en Comú i PPC.

Entre altres aspectes i com a tema central, la modificació permetria una investidura a distància de l’expresident de la Generalitat i líder de JxCat, Carles Puigdemont.

Els grups contraris a la seva tramitació han apel·lat al dictamen del Consell de Garanties Estatutàries i a l’opinió dels lletrats de la Cambra per oposar-se a aquesta, mentre que els grups favorables han esgrimit la sobirania del Parlament i els drets de tots els diputats.

Així, la presidenta del grup parlamentari de Cs, Inés Arrimadas, ha qualificat de “demolidor” el dictamen del CGE, el del PSC-Units, Miquel Iceta, els ha demanat que “no caiguin en el mateix error” que el 6 i 7 de setembre; el de CatECP, Xavier Domènech, ha defensat que un debat així requereix temps i no urgència i des del PPC, Santi Rodríguez, ha recordat que el dictamen del Consell es va fer “per unanimitat”.

El diputat de Ciutadans Carlos Carrizosa, fins i tot, ha demanat que es llegissin dos punts del dictamen a la Cambra el que ha fet el vicepresident segon del Parlament, José María Espejo Saavedra, del mateix grup parlamentari.

Moncloa presentarà recurs
El Govern espanyol ja va anunciar ahir que tenia preparat el recurs per interposar al Tribunal Constitucional contra la modificació de la llei de Presidència.

Davant el moviment de l’Estat, el portaveu de JxCat, Eduard Pujol, ja va deixar clar en el seu dia que descartava forçar la Mesa del Parlament que presideix Roger Torrenta la desobediència per tal d’investir Puigdemont. Malgrat això, s’ha adaptat la llei de presidència per deixar oberta l’opció d’una investidura a distància en el futur.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides