Pares assenyalen 24 escoles per “adoctrinament polític”

El Ministeri d'Educació rep queixes sobre seguiments d'aturades pels Jordis i suposats càstigs per parlar castellà
tve mendez de vigo
tve mendez de vigo

El govern espanyol ha remès requeriments a la Generalitat sobre suposats casos d’adoctrinament polític als alumnes, amb els quals l’insta a la restauració dels “drets conculcats” i a la depuració de responsabilitats.

El Ministeri d’Educació ha rebut queixes de pares i mares d’alumnes de 24 centres escolars catalans, relatives a presumptes casos d’adoctrinament o manca de neutralitat dels professors amb relació al procés.

Després de l’1-O, en concret, s’ha alertat el ministeri que encapçala Íñigo Méndez de Vigo de pràctiques en aquest sentit a escoles i instituts de Tàrrega, Reus, l’Hospitalet de Llobregat, Mataró, Terrassa, Vic, Vilanova i la Geltrú, Ripoll, Viladecavalls, Sant Pol de Mar, Gualba, Llagostera, Vall-llobrega i Selva de Camp.

Els denunciants, segons el govern espanyol, indiquen que s’ha mobilitzat nens per protestar per l’empresonament dels Jordis, que s’han fet xerrades proindependència, que s’han aplicat càstigs per parlar en castellà i que s’ha ensenyat els nens a votar “sí” en urnes fabricades per la professora. També s’ha denunciat el seguiment de vagues i aturades per part del professorat, una proposta per celebrar una festa amb una samarreta estelada i una rebuda a alumnes mentre sonava Els Segadors.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides