ERC ajorna la via unilateral

La direcció republicana explica el nou rumb en una ponència que es debatrà a la Conferència Nacional
Sergi Sabrià
Sergi Sabrià

La direcció d’ERC ajorna la via unilateral i torna al dret a decidir per fer efectiva la República. Alerta que cal el suport de més de la meitat dels catalans i que aquesta xifra encara no s’ha aconseguit.

Els republicans ho expliquen a la ponència que debatran en la Conferència Nacional de finals de juny i que ja han fet arribar a la militància.

Al document, argumenten que ara el projecte independentista té el suport aproximat del 50% dels catalans, una proporció “insuficient” per aconseguir un país nou a través de mitjans estrictament cívics, pacífics i democràtics.

Per això, aposten per ampliar la base social de l’independentisme i per recuperar complicitats amb els actors socials i polítics favorables al dret a decidir. Creuen que s’ha de deixar enrere tant la via unilateral com la negociació a dues bandes, i obrir el diàleg a molts més actors.

Esquerra també fa autocrítica i diu que, malgrat l’èxit del referèndum, no s’ha aconseguit l’objectiu de crear una república catalana. Ho atribueix al 155 i a la violència “policial, judicial, institucional, mediàtica i simbòlica que ha fet servir l’Estat per aturar l’embat de l’independentisme”.

 

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari