ERC ajorna la via unilateral

La direcció republicana explica el nou rumb en una ponència que es debatrà a la Conferència Nacional
Sergi Sabrià
Sergi Sabrià

La direcció d’ERC ajorna la via unilateral i torna al dret a decidir per fer efectiva la República. Alerta que cal el suport de més de la meitat dels catalans i que aquesta xifra encara no s’ha aconseguit.

Els republicans ho expliquen a la ponència que debatran en la Conferència Nacional de finals de juny i que ja han fet arribar a la militància.

Al document, argumenten que ara el projecte independentista té el suport aproximat del 50% dels catalans, una proporció “insuficient” per aconseguir un país nou a través de mitjans estrictament cívics, pacífics i democràtics.

Per això, aposten per ampliar la base social de l’independentisme i per recuperar complicitats amb els actors socials i polítics favorables al dret a decidir. Creuen que s’ha de deixar enrere tant la via unilateral com la negociació a dues bandes, i obrir el diàleg a molts més actors.

Esquerra també fa autocrítica i diu que, malgrat l’èxit del referèndum, no s’ha aconseguit l’objectiu de crear una república catalana. Ho atribueix al 155 i a la violència “policial, judicial, institucional, mediàtica i simbòlica que ha fet servir l’Estat per aturar l’embat de l’independentisme”.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides