El ministeri d’Educació estudia 80 casos d’adoctrinament

El govern espanyol manté les escoles i instituts catalans en el punt de mira
Manifestació institut El Plau
Manifestació institut El Plau

El Ministeri d’Educació manté les escoles i instituts catalans en el punt de mira. Més enllà dels casos denunciats als jutjats, com el de Sant Andreu de la Barca o el de la Seu d’Urgell fa uns mesos, el govern espanyol investiga almenys 80 casos de suposat adoctrinament.

Segons publica l’Ara, són queixes que les famílies han fet arribar a les direccions dels centres o a Inspecció d’Ensenyament des de l’1 d’Octubre. Aquestes famílies creuen que, a les aules, s’hauria alliçonat els seus fills amb postulats independentistes.

El Ministeri d’Educació ha enviat fins a cinc requeriments d’informació a la conselleria d’Ensenyament. De moment, ha rebut resposta a tres.

El delegat del govern espanyol, Enric Millo, ja apuntava que hi podria haver situacions similars a les de Sant Andreu de la Barca.

Per ara, no se sap quants professors s’acusa o quins són els centres implicats. Ara el govern espanyol està analitzant les respostes del Departament d’Ensenyament -intervingut pel 155– per decidir si dona per bones les explicacions o bé obre la via judicial per resoldre algun dels casos.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari