Kosovo: “mai reconeixerem la independència de Catalunya”

El primer ministre kosovar afirma que "Kosovo i Catalunya no tenen res en comú"
Ramush Haradinaj
Ramush Haradinaj

El primer ministre de Kosovo, Ramush Haradinaj, ha afirmat que “mai reconeixeríem la independència de Catalunya” per afegir que “Kosovo i Catalunya no tenen res en comú, i establir qualsevol analogia és un contrasentit”.

En una entrevista a El País, el mandatari kosovar recorda que “Kosovo va néixer de la desintegració de la Federació Iugoslava, en un procés sagnant de tots contra tots. No és el cas d’Espanya, on es respecten els drets civils i polítics”.

Per a Haradinaj “no es pot comparar la repressió sota el règim de Milosevic amb l’Estat de dret espanyol; fer-ho resulta fins i tot ofensiu. I no es tracta d’obviar les semblances, és que no existeixen”.

El mandatari kosovar lamenta el veto del president espanyol Mariano Rajoy el 2003 a una declaració europea que incloïa Kosovo. Per a Ramush Haradinaj “el veto de Rajoy és desafortunat, perquè Kosovo té un gran respecte per Espanya com a nació i com a democràcia consolidada”.

Aquí, Haradinaj afirma que les referències dels secessionistes catalans a el “model Kosovo” per aconseguir la independència no ajuden i considera que “no hi ha cap analogia possible entre Kosovo i Catalunya. Establir aquesta semblança equivaldria a desconèixer la història o a interpretar-la malament. Espanya és una democràcia avançada”.

El primer ministre de Kosovo a reblat que “el nostre cas deriva de la dissolució, a través de tràgiques guerres, de l’antiga Iugoslàvia, en els noranta (a Kosovo, en 1998-1999). Hi ha una diferència abismal: nosaltres lluitàvem per la democràcia, però sobretot pels drets humans. No és el cas de Catalunya”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides